Det kan kännas tufft att laga mat varje dag när man har flera små barn. Med ett barn var det riktigt lyxigt förstår man nu. Beroende på hur busiga barnen är kan det bli svårt att lägga den tiden det krävs i köket.
Jag är en person som inte gillar att krångla till det, men tycker att man skall försöka laga mat i alla fall en gång om dagen. Det är både av ekonomiska skäl och hälsoskäl. (Jag vet att det finns nyttiga alternativ att köpa, men det kostar betydligt mer än att laga själv).
Sedan jag gifte mig bestämde jag och min man mer eller mindre att söndagar skulle vara en "äta ute", eller "take away" dag. Detta för att vi brukade spendera väldigt många timmar i kyrkan på söndagar så att det blev svårt att hinna med, och för att jag skulle få vila från matlagningen en dag i veckan då jag i stort sett alltid lagar annars.
Som sagt... jag gillar inte att krångla till det. Jag tillhör de personer som tror på att hemlagad mat/ tallriksmodellen är det bästa i det långa loppet.
Dieter kan vara bra för enskilda situationer, men att utesluta olika livsmedelsgrupper (pratar inte om allergi)är inget jag tror på, däremot variation.
Ibland är maten fetare och ibland magrare. Men med variation kan man få i sig av alla nödvändiga näringsämnen och rätt mängd kalorier varje dag för att leva hälsosamt.
Alltså;
Komplicera inte maten.
Laga från råvaror.
Drick alltid vatten till måltiden.
Gör någon typ av sallad till.
Variera. Thats it .
Ganska kort efter att jag slutat amma mina barn har de fått lära sig att äta samma mat som övriga familjen... det har också underlättat rent tidsmässigt. Jag har inte behövt laga olika rätter till olika familjemedlemmar.
Detta är förövrigt ett otroligt brett tema så jag skall inte ta allt jag tycker och tänker om kost. Vill mest uppmuntra till att laga maten själv och att det inte behöver bli så komplicerat. Det är så värt!
Nedan kommer lite matbilder jag hittade i mobilen, vi äter betydligt mer ris än vad man ser på dessa bilder 😂






Kommentera